A szépség 1000 arca

Portrék Natival 2

Natival már dolgoztunk együtt pár évvel ezelőtt. Ezt meg is mutattam nektek egyszer(link). Nemrég szert tettem egy fantasztikus portréobjektívre és mindenképpen el akartam menni naplemente fényével bevont fűszálakat és női hajat fotózni:D . A terv megvolt, a modellnek alkalmas volt a hirtelen jött időpont. Amikor kiértünk a helyszíre csak akkor vettem észre , hogy valószínűleg túlságosan a domb alján vagyunk plusz be van borulva éezért fogalmunk sincs hol jár a nap. Nem akartam vesztegetni az időt ezért összeraktam egy kisebb gyorsan nyitható softboxot vakuval , állványra tettük és kértem segítséget a tartásához. Cél persze az volt, hogy ne legyen túlságosan árnyékos az arc. Ehhez több dolog kell de a lényeg, hogy minél nagyobb a fényforrás a fény annél puhább lesz. Többé kevésbé sikerült is.

 

img_9208

img_9292A kényelmes utat választottam és a könnyebik objektívvel dolgoztam. A másik jóval nehezebbet átadtam másnak:P

*Ha nincs nálam állvány valamiért, megteszi egy fa törzse is. Nyerek vele annyit, hogy ne kelljen egekbe tolnom az ISO-t

 

img_9281

 

 

img_9261

 

img_9327

 

A végére csak kibújt a nap . A felhők alá ért a horizont környékén. Sokkal magasabbra nem tudtam helyezni a fotón mert le kellett volna ásnom a föld alá magam:)

 

img_9364

 

img_9817

Nagyjából 3 olyan fotó született amivel elégedett is vagyok. Az új játékszer tesztkörének teljesen megfelelt

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!